26 Oktober

Publicerad 2012-11-27 11:12:47 i Allmänt,

Hej hopp!

Av olika anledningar har jag varken haft lust eller energi att bry mig om bloggen. Pysen har fått en slappvecka för att ladda om batterierna lite för vinterns träning. Börjar närma sig flytt allt mer men har mycket kvar att packa och fixa här hemma!

I fredags var jag och Johan till Skellefteå och hämtade hem vår "nya" hästbuss. Den är superfin och härlig att köra. Den är visserligen röd men gör inget. Går att ordna. Provlastade Pysen och Lima i den och det gick över förväntan, båda gick rakt in och verkade gilla den. Urlastning gick kanon det med så nu är vi redo för tävlingssäsongen 2013.

19 November

Publicerad 2012-11-20 00:27:51 i Allmänt,

Har varit en fullproppad vecka som sett sitt slut och en ny började idag. Veckan som varit har bestått av en hel del häst, träningar, jobb, Twilight och annat.

HoppKM igår blev lite ändrat. Tanken först var ju att Cissi skulle starta förklassen, jag samma med Climax och sen KM med Pysen. Efter förklassen, där vi båda hade ett klantigt pet på samma hinder, var vi båda sugen på att "göra om och göra rätt" ;)
Efter lite funderande lät jag Cissi starta Pysen och startade själv med Climax. Cissi och pysen gick dubbelnolla och var enda seniorekipage som gjorde det så de vann hela skiten.
Climax och jag är ju inte ihopridna på långa vägar men nöjd var vi ändå med våra 4 fel. Rätt bra resultat tycker jag själv för att ha ridit hästen i en vecka :)

Pysen ska nu få slappa en vecka med en hel del härliga skogsturer innan vi tar nya tag med vinterns träning. Dags att lägga upp en kortsiktig och en långsiktig planering.

Kommande vecka blir minst lika galet jobbig som den som varit. Jobbar en hel del, hästar ska motioneras, det ska packad för flytt och bussen skall hämtas. Visserligen är det bara roliga saker men det tar ändå på krafterna! Men finns mycket energi att hämta. Har en underbar familj med make och djur samt helt otroligt underbara människor runt mig som jag vet stöttar mig i vått och torrt. Räcker långt för mig!

Dags för mig att jobba vidare! Ta hand om er själva och era vänner!

15 November

Publicerad 2012-11-15 22:44:32 i Allmänt,

Allt rinner på alldeles utmärkt. Sov förmiddagen efter nattjobb och sedan var det full fart. Tog tag i lite städning och gjorde klart en av de tomma boxarna i stallet. Dags att börja förbereda för flytten som kommer allt närmare!

Dagens träning blev med klimp och Pys. Båda skötte sig utmärkt och helt underbart att samma ridning fungerar så jälva bra på 2 helt olika hästar! Ser framemot helgen nu så det sjunger om det. Blir en hel del starter men det ska bli grymt roligt!

Jobbar en natt till. Imorgon så båda hästarna motioneras sedan blir det Twilight-maraton med Cissi och Johan.

See ya

14 November

Publicerad 2012-11-14 23:07:17 i Allmänt,

Veckan har börjat bra. Pysen har gjort fina arbeten och fick en vilodag idag. Var behövligt, resten av veckan blir full fart!

Hade min första hopplektion med Climax. Det är så underbart att känna att min ridning som jag har på Pysen fungerar ypperligt på Climax. Och dessutom fungerar det! Hela lektionen hade fin fint flyt och han lyssnade på minsta lilla korrigering. Blir en start på honom i helgen oxå, en förklass.

Imorgon blir det dressyrlektion för mig på klimpen och Cissi ska få låna Pysen då de ska starta förklassen på söndag. KMet rider jag självklart på Pysen ;)

Annat skoj idag är väl att hundarna är så underbara. Lillvalpis är busig och mysig och Mythos tar hand om henne väl ;)

https://cdn3.cdnme.se/cdn/9-1/3931023/images/2012/pic_50a41463e087c368db68bef4.jpg" class="image">

12 November

Publicerad 2012-11-12 18:21:34 i Allmänt,

Ja igår var det tävling då. Och enkelt sammanfattat, jag är SJUKT nöjd! Pysen var balanserad och lyhörd från de jag satte foten i stigbyglarna till dagen var över. Har aldrig haft en så ridbar häst som jag hade igår!

På framridningen fick vi verkligen en bra start. Han fokuserade på mig trotts alla hästar och människor runt oss. Kraften kom bakifrån och jag kunde fokusera på min uppgift. Framhoppningen bjöd på fina språng och en enorm känsla av att vi kan övervinna allt!

1m banan kändes som en barnlek. Inga kråksprång och han kunde till och med kliva av lite stort utan att tappa kroppen. En ynka pet bjöd vi på men ack så nöjd.

Så kom vi till dagen då både jag och Pysen skulle debutera 110cm. Samma visa på framhoppningen som i föregående klass. Inne på banan kändes det toppen. Han hade blivit lite slö till denna klass men vi gjorde ett försök. Hinder 1-5 var suveräna och han bjöd på fint och vi kom bra på hinder. Sen var det de där men kombinationer med ett galoppsprång. I 1m tidigare sprang han alltid ur när han tyckte det var jobbigt och det var vad som hände idag. Hoppade oxern in hur fint som helst men redan i liften bestämmer han att han inte vill gå på nästa. Svårt att få tag i honom då.

Men efter 3 försök fick vi utgå men oj så nöjd jag är ändå. Vi har gått in och gjort 5 hinder på en 110 bana och det var fina språng och bra ridning. Nu tränar vi vidare mot nästa säsong. Då ska vi gå stadigt 110-klasser innan 2013s slut ;) aspepp.

Annat skoj är att från idag ska jag rida en häst till. Climax, en 15årig valack som jag ska träna och tävla hoppning för att skaffa mig mer rutin på de lite högre banorna. Climax har innan tävlat och vunnit 110 hoppning och framgångsrik inom dressyr till msv c om jag inte minns fel. :)

Tävlingsåret avslutas till helgen med KM!

9 November

Publicerad 2012-11-09 22:41:48 i Allmänt,

Denna vecka har varit riktigt trevlig. Pysen har skött sig kanon och vi har fortsatt jobba med balans och styrka. Vi känns väldigt samspelta och jag hoppas mina nerver kan hålla ihop det på tävlingen på söndag.

Mer roligt denna vecka är att jag provridit en häst att ha på delfoder där jag får möjligheten att träna och tävla hoppning. Presentation kommer nog någon dag framöver. En äldre välutbildad häst som, planen är, ska hjälpa mig få mer rutin så jag hamnar lite före Pysen så vi blir ännu bättre!

Ja denna vecka har ju börjat bra så jag hoppas vi slutar lika bra! Avrundar veckan och välkomnar helgen med 2 nätter jobb.

6 November

Publicerad 2012-11-06 19:52:38 i Allmänt,

Idag var en spännande dag. Har varit och provridit en häst som jag eventuellt ska börja träna och tävla hoppning som har mer erfarenhet än pysen och kan hjälpa mig att få mer rutin. Rätt grymt att sätta sig på en helt ny häst, hittade lite knappar och provhoppade. Häftigt att styra på en oxer på 115cm på helt ny häst och det känns som en barnlek. Ägaren var nöjd och jag börjar nästa vecka :)

Tror att 2013 kommer blir ett otroligt fantastiskt år med många äventyr. Pysen ska få röra på sig när jag kommer hem från jobbet. Han känns grymt fin och hoppas det håller i sig till helgen.

Flytt kommer allt närmare känns det som trots att inget datum är satt. Börjar redan fantisera mig bort till nya stallet!

Nä avrundar denna tisdag med en timme jobb till och sedan hemgång och stallmys!

5 November

Publicerad 2012-11-05 18:04:15 i Allmänt,

Nu känner jag att vi kör igång här igen. Har varit en tid av både glädje och tårar men känns som vi är tillbaka till vardagen och allt flyter på ändå.

Vi har sparat en valp som ännu inte fått något namn. En tik som är mest svart och vit. Hon är helt underbar och sköter sig kanon. Alla andra syskon har fått fantastiska hem och jag känner mig jättenöjd.

Pysen och jag tränar på. Rider för Kicki varje vecka och det går helt fantastiskt. Vi klickar verkligen! Har i höst även ridit för Monia och även de har gett extremt mycket :) vi fortsätter att jobba med att hoppa rakt utan att tappa bogarna till höger och vänster samt att hitta balans och rytm. Går verkligen framåt för oss och känner att oavsett vad som händer här på slutet av året så är det vårt bästa år tillsammans!

Många bra saker händer mitt i allt oxå men sånt talar jag om eftersom allt är helt klart :)
Denna vecka är siktet på årets sista tävling, Timrå. Vi satsar på vår 110cm debut men dagsformen på söndag få säga sitt. Nästa vecka är det KM i dressyr och hoppning. Självklart ska vi starta båda. Dressyren blir en riktig utmaning för mig men jag har ju nått att kämpa för. LB har vi ett personbästa på 54-55% så sämre än de tänkte jag ju inte. Men man vet aldrig vad som händer.

Ska bli ordentlig uppdatering nu framöver så håll utkik!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela